„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

„Preiļu siers” atklāja modernu katlu māju

Lai pārietu no dārgās gāzes apkures uz šķeldas apkuri, 9. decembrī piena pārstrādes a/s „Preiļu siers” atklāja šķeldas katlu māju, kas ir viena no modernākajām Latvijā un ražos tvaiku, ko uzņēmums izmanto siera un sauso piena produktu ražošanā.

A/s „Preiļu siers” valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts uzsvēra, ka šķeldas katlu māja ir laba alternatīva gāzes apkurei, jo Latvijā par gāzi maksājam neadekvātu cenu. Samazināsies arī CO2 emisija, turklāt uzņēmums pieturas principam darīt nevis runāt, tāpēc tas katru gadu investē lielus līdzekļus attīstībā, tā paaugstinādamas savu konkurenci ārzemju un vietējā tirgū. Tā kā jaunā katlu māja patērēs 30 000 t šķeldas gadā, tad tas būs labs atbalsts arī vietējiem šķeldas ražotājiem.

Lietuvas kompānijas „Enerstena”, kas uzstādīja tvaika katlu un iekārtas, komercdirektors Mariuss Dubininks aplēsis, ka katlu mājā ieguldītās investīcijas 2,5 milj. eiro atmaksāsies trīs gados, turklāt uzņēmumam vairs nebūs jāpērk dabas gāze, kas ir krietni dārgāka nekā šķelda.

Visu rakstu lasiet 15. decembra numurā.