„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Sabiedriskajos darbos iesaistīs vairāk bezdarbnieku

Nākamgad lielāks finansējums ir piešķirts algotajiem pagaidu sabiedriskajiem darbiem un skolēnu nodarbinātībai, kā arī subsidēto darba vietu un citām atbalsta programmām. To 2. decembrī Daugavpils novada domē pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiāles vadītāja Inna Bončarova, kas uz tikšanos bija aicinājusi uzņēmējus un pašvaldību sociālo dienestu vadītājus.  

Pēc Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītājas Annas Jegorovas teiktā novadā algotajos sabiedriskajos darbos būtu jānodarbina divreiz vairāk bezdarbnieku, jo pagastos vajadzību ir daudz: „Šogad valstij lūdzām finansēt 182 bezdarbnieku nodarbinātību šajā pasākumā, taču naudas pietika tikai 94 bezdarbnieku algošanai. Nākamgad NVA sola lielāku atbalstu.”

Pieprasīti ir dažādu specialitāšu darbinieki. Uz 31. oktobri NVA Daugavpils filiālē pieprasītākās profesijas bija šuvējas, metālmateriālu metinātāji, palīgstrādnieki, pavāri, mazumtirdzniecības veikalu pārdevēji, kravas auto vadītāji, tāpat darbu piedāvā arī ārstiem, būvstrādniekiem, viesmīļiem.

Lai atrastu labus darbiniekus, uzņēmēji aktīvi iesaistās NVA atbalsta programmā „Apmācības pie darba devēja”. Inna Bončarova pastāstīja, ka šogad 4 darba devēji apmāca 8 bezdarbniekus, proti, bezdarbnieki apgūst komplektēšanas kontroliera, gaļas produktu izgatavotāja, gaļas kūpinātāja, kā arī lietvedības sekretāra, zāģmateriālu ražošanas operatora un telefonista zināšanas un iemaņas.  

Visu rakstu lasiet 15. decembra numurā.