„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī parakstīja Latvijas un Baltkrievijas sadarbības protokolus

 

10. un 11. decembrī Daugavpilī notika Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 11. sēde, kurā tika parakstīti vairāki nozīmīgi sadarbības dokumenti. Latvijas un Baltkrievijas pārstāvji vienojās veicināt divpusējo ekonomisko sadarbību, meklējot arvien jaunus sadarbības virzienus un formas.

Savu valstu delegācijas vadīja Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministrs Anatolijs Sivaks.

Zīmīgi, ka Daugavpili par vietu svarīgo dokumentu parakstīšanai izvēlējās baltkrievi. A. Sivaks atklāja, ka, vēl būdams Baltkrievijas dzelzceļa priekšnieks, risinājis jautājumu par pierobežas sadarbību, un Daugavpils jau tolaik izrādījās stratēģiski svarīgs punkts. Viņš arī uzsvēra, ka jāraugās uz kaimiņvalsti no dažādiem skatu punktiem, jo bizness koncentrējas ne tikai Latvijas galvaspilsētā, bet arī reģionos.

Visu rakstu lasiet 18. decembra numurā.