„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Katram zvaniņam ir savs stāsts un skanējums

Jau kopš seniem laikiem zvaniņš ir viens no Ziemassvētku simboliem. Tas ar savu dzidro skanējumu liecina par svētku tuvošanos un bieži tiek apdziedāts Ziemassvētku dziesmās. Zvaniņš ir arī jauka dāvana šajos svētkos.

Katram zvaniņam ir sava brīnumaina skaņa, spēks un stāsts. Par to var pārliecināties, iegriežoties Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā, kur izstādē „Zvaniņš skan, zvaniņš skan, Ziemassvētki brauc” var apskatīt ap simts dažāda veida zvaniņu - māla, stikla, plastmasas, porcelāna, tērauda, metāla, koka u.c. Tos no savām personiskajām kolekcijām sarūpējušas bibliotēkas bērnu nodaļas bibliotekāre Žaneta Moiseja, bērnudārza „Pienenīte” pedagoģe Maija Bogdāne un Varavīksnes vidusskolas skolotāja Jeļena Kļimova.

Vislielākās kolekcijas īpašniece Žaneta rāda no papīra izgrieztu zvaniņu ar mīļu uzrakstu „Paldies! Mīļa buča! Armands”, ko pirms daudziem gadiem saņēmusi dāvanā no sava dēla. Tieši ar šo zvaniņu arī sākusies viņas kolekcija, kurā tagad ir vairāk kā 50 visdažādākie zvaniņi.

Visu rakstu lasiet 18. decembra numurā.