„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Iedzīvotāji sarūpēja bērnudārzam Ziemassvētku dāvanu

Daugavpils 2. speciālajā bērnudārzā decembrī ir daudz dažādu notikumu. Tikko labdarības akcijā „Dāvāsim kustību prieku” notika koncerts, jau uz otro sēdi sanāks „Vecāku klubs”, bet dienā, kad bērnudārzā viesojās Latgales Laiks”, šeit rādīja Sarkanā Krusta Daugavpils komitejas jauniešu sagatavoto Jaungada izrādi.

Bērni priecājas par šādu kņadu un nemaz nenogurst, tieši pretēji, viņi labprāt steidz pretī svešiem cilvēkiem un uzreiz jautā: „Kā tevi sauc?” Visas bērnudārza mājīgās telpas ir ietērptas Ziemassvētku un Jaungada rotā, audzēkņi rāda pašu rokām izgatavotos rokdarbus.

Iestādē ir nepieciešamās ierīces, nokomplektēta sporta zāle, ir didaktiskas spēles, kas attīsta domāšanu un sīko motoriku. Taču bērniem ar speciālām vajadzībām vienmēr būs vajadzīgi īpaši līdzekļi, kas viņiem palīdz pārvietoties, stiprināt muskuļus, uzlabot kustību funkcijas. Bērnudārzu apmeklē bērni, kuriem ir cerebrālā trieka, Dauna sindroms un citi funkcionāli traucējumi, tāpēc, kad dārziņā vērsās ilglaicīgais partneris un draugs Sarkanais Krusts ar iniciatīvu sarīkot labdarības akciju, visi labprāt piekrita.

Visu rakstu lasiet 23. decembra numurā.