„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Ģimene atkal sagaidīs Jauno gadu savā mājā

Logus atkal rotā sniegpārsliņas, bet siltajā istabā, kur smaržo pankūkas, savus zarus izpletusi kupla egle. Rīt Sergeja Ivanova ģimene atkal sagaidīs Jauno gadu dzimtajā mājā, kur atgriezties viņi sapņojuši divus gadus, lai gan tas šķita gandrīz neiespējami.

2014. gada februārī „Latgales Laika” lasītāji uzzināja par lielo nelaimi, kas piemeklēja Sergeja Ivanova un Viktorijas Bibičevas ģimeni. Kauņas ielas 47. nama otrais stāvs, kur Sergejs dzīvoja visu mūžu, pilnībā nodega. Ugunsgrēks izcēlās bērnistabā, kur mazā Katja tobrīd rotaļājās ar savām lellēm. Viktorija vien paspēja izskriet ar bērnu uz balkona.

Kā oficiālo aizdegšanās iemeslu ugunsdzēsēji nosauca elektroinstalācijas bojājumu, lai gan telpas kapitālais remonts bija veikts tikai pirms četriem gadiem, pirms Katjas piedzimšanas.

Ugunsgrēkā ģimene zaudēja visu – dokumentus, apģērbu, mēbeles, izdega sienas, griesti, grīda, jumts. Arī tagad pēdas uz kāpnēm un balkona, deguma smaka ikreiz atgādina to briesmīgo dienu. Toreiz sarunā ar mums ģimene atkārtoju vienu un to pašu frāzi: „Mēs gribam atgriezties mūsu mājā, lai visu atjaunotu, esam gatavi strādāt dienu un nakti.” Nepilnos divos gados Sergejam, Viktorijai un Katjai izdevās īstenot savu sapni, pateicoties labestīgu cilvēku atbalstam. 2016. gadu viņi atkal sagaidīs savā mājā, kur atgriezās decembra sākumā.

Visu rakstu lasiet 30. decembra numurā.