„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Ieva Lazdāne saņēma „Latvijas lepnuma” balvu

Jau divpadsmit gadus Ziemassvētku laikā tiek pasniegtas „Latvijas lepnuma” balvas cilvēkiem, kuri ikdienā spējuši iedvesmot ar savu pašaizliedzību un nesavtību, kuri ar saviem darbiem motivējuši citus dzīvē sasniegt vairāk un nepadoties. Akciju „Latvijas lepnums” organizē laikraksts Diena un telekompānija TV3.

Prieks, ka šogad viena no desmit piešķirtajām balvām atceļojusi uz Latgali. Nominācijā „Skolotājs” balvu saņēma Aglonas Kora skolas dibinātāja Ieva Lazdāne. Viņas izveidotā kora skola ir vienīgā šāda skola Latvijā, turklāt Ieva to veiksmīgi popularizē visā pasaulē. Jau nākamajā dienā pēc balvas saņemšanas viņa ar Aglonas bazilikas Kora skolas grupu devās uz Romu, lai piedalītos Vispasaules bērnu un jauniešu koru federācijas „Pueri Cantores” 40. kongresā – festivālā, tiktos ar pāvestu Francisku, kopā ar 127 citiem koriem no visas pasaules dziedātu dievkalpojumos Romas dievnamos un paša pāvesta celebrētajā sv. Misē sv. Pētera bazilikā.

Viņas vadītais Aglonas bazilikas Kora skolas koris ir trīs starptautisko koru konkursu laureāts, ieguvis Zelta diplomu IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu svētku koru skates finālā A grupā, koncertējis Ungārijā, Slovēnijā, Krievijā, Polijā, Itālijā, Lietuvā, Horvātijā. Kopš 2004. gada Aglonas Kora skolas koris ir Vispasaules bērnu un jauniešu koru federācijas „Pueri Cantores” biedrs.

Visu rakstu lasiet 30. decembra numurā.