„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+5.8 °C
apmācies

Autobraucēju ievērībai: sniegs apgrūtina braukšanu

VASLatvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt sniegs gandrīz visā valstī apgrūtina braukšanu. Daudzviet turpina nedaudz snigt. Apmierinoši braukšanas apstākļi ir vien Veclaicenes virzienā (Vidzemes šoseja) no Līgatnes līdz Veclaicenei un Valkas virzienā no Braslas tilta līdz Valkai. Šobrīd ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 183 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic brauktuvju tīrīšanu un kaisīšanu, vispirms attīrot galvenos un pēc tam reģionālos ceļus kā arī vietējos autoceļus prioritāri tur, kur kursē sabiedriskais autotransports.

 Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī dienādaudzviet snigs, autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo ceļi būs slideni, kā arī snigšanas laikā pasliktināsies redzamība!

 Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

 LVC mājas lapā www.lvceli.lv ir pieejama skaidrojošā informācija par ceļu ziemas uzturēšanas specifiku un prasībām, kā arī interaktīvā ceļu karte, kur attēloti aktuālie braukšanas apstākļi valsts galvenajos autoceļos.

 Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.