„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Latgalē plāno veidot speciālo ekonomisko zonu

Valdība decembrī atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto likumprojektu „Latgales speciālās ekonomiskās zonas likums”, kas izstrādāts atbilstoši „Rīcības plānam Latgales reģiona attīstībai 2015-2016. gadā”. Likums paredz izveidot Latgales speciālo ekonomisko zonu Latgales reģionā, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards uzsvēris, ka speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) izveidošana ir ļoti būtisks priekšnosacījums tam, lai Latgales reģiona attīstība Latvijā notiktu ne tikai uz papīra, bet arī realitātē. Viņš sagaida, ka labvēlīga attieksme pret biznesa vidi šajā vietā radīs darba vietas vietējās pašvaldībās. Tas, savukārt, nozīmē nomaksātus nodokļus un ekonomikas attīstību.

Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele atzīst, ka likumprojekta atbalsts ir tikai pirmais solis ceļā uz SEZ izveidi, jo priekšā vēl esot vismaz gads spraiga darba, diskusijas Saeimā un Ministru kabinetā. Viņa prognozē, ka labākajā gadījumā pats likums varētu stāties spēkā tikai 2017. gadā.

Visu rakstu lasiet 5. janvāra numurā.