„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Deviņi autori pieteikuši idejas Latvijas simtgades pieminekļa izveidei

Pērnā gada nogalē beidzās Latvijas simtgadei veltītā pieminekļa metu konkurss, ko rudenī bija izsludinājusi Daugavpils biedrība „Latvijai 100”. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka kopā konkursam bija pieteikušies deviņi autori, kuri iesnieguši savu redzējumu, kāds varētu izskatīties topošais piemineklis.

Komisija izvērtējusi katra pieteikuma atbilstību konkursa nolikumam un virzīs visus pieteikumus turpmākai izvērtēšanai, kurā plāno iesaistīt arī neatkarīgus ekspertus no Latvijas mākslinieku savienības. J. Dukšinskis uzsvēra, ka biedrībai ir svarīgs arī iedzīvotāju viedoklis, tāpēc vienlaikus ar ekspertu iesaistīšanu metu izvērtēšanā jau janvārī visas iesniegtās idejas tikšot izstādītas vispārējai apskatei.

Kā jau iepriekš informējām, pieminekli nolemts uzstādīt Vienības dārzā iepretim ugunsdzēsēju depo. To rotās devīze „Ar Latviju sirdī”.