„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Krāslavas rajona sakrālais mantojums ir vērtīgs un skaists

Izdevniecība „Neputns” gada nogalē laidusi klajā kārtējo grāmatu sērijas „Mākslas pieminekļi Latvijā” izdevumu, kas šoreiz veltīts vēsturiskajam Krāslavas rajonam. Rūtas Kaminskas un Anitas Bisteres grāmatas „Sakrālās arhitektūras un mākslas mantojums vēsturiskajā Krāslavas rajonā” prezentācijā Krāslavā piedalījās gan pašas autores un izdevniecības galvenā redaktore Laima Slava, gan dažādu konfesiju un pašvaldību pārstāvji, kā arī vietējie iedzīvotāji, kuri labprāt iegādājās jauno izdevumu savai mājas bibliotēkai.

Grāmatā apkopots pārskats par visu konfesiju dievnamiem un kapelām Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadā, tā ir bagātīgi papildināta ar ilustrācijām, tostarp mūsdienu un vēsturiskām fotogrāfijām, gleznojumiem, kā arī ietver informāciju angļu un krievu valodās. Grāmatā ir sniegts ieskats dievnamu vēsturē, aprakstīts to vērtīgais inventārs.

Pirms vairākiem gadiem šī grāmatu sērija aizsākās ar Daugavpils rajona sakrālā mantojuma izpēti. Mākslas vēsturniece Rūta Kaminska atzīst, ka pirmais izdevums izdevies ļoti veiksmīgs, tāpēc darbs tika turpināts, apzinot arī citu Latvijas vietu sakrālo mantojumu. Par Latgali iznākušas jau četras grāmatas, ir izpētīti Daugavpils, Preiļu, Rēzeknes un Krāslavas rajons. Pirms došanās pensijā vēsturniece iecerējusi izzināt arī Ziemeļlatgales sakrālo mantojumu, aptverot Balvu un Ludzas rajonu.  

Visu rakstu lasiet 8. janvāra numurā.

Komentāri

11.01.2016 08:03
Inese
Grāmata būs nopērkama grāmatu veikalos, lētāk to iegādāties pie paša izdevēja neputns.lv mājaslapā :)
06.01.2016 14:16
Daina
Labdien! Vai grāmata būs nopērkama grāmatnīcās?