„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Anastasijai ir sava sniegavīru darbnīca

Gatavojoties svētkiem, parasti domājam par dāvanām, kas būtu īpašas un paredzētas konkrētiem cilvēkiem. Tāda dāvana ir kā stāsts otram, ka viņš ir īpašs. Anastasija Laizāne, kura ikdienā strādā Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldē, pirms nepilna mēneša iemācījusies darināt oriģinālas dāvanas -- zeķu sniegavīrus. Tos jau ir iemīļojuši ne tikai draugi, bet arī kolēģi. Nejaušība tagad ir kļuvusi par lielu aizraušanos.

„Internetā ieraudzīju nelielu video par zeķu lellēm. Pirmā doma bija -- ai, nekas īpašs tur nevar būt. Rokdarbi nebija mana stihija. Tomēr ziņkāre bija stiprāka par šaubām, un degunu iebāzu ekrānā. Pirmā un otrā lelle tapa stingri pēc video redzētās tehnikas. Pēc tam pētīju gatavās lelles, līdz piedzima „funktieris”, kas ir jādara. Tas tik ļoti iedvesmoja mani, ka attīstīju un papildināju jau redzēto tehniku, un tagad manā mājā ir brīnumaina jauku sniegavīru armija,” stāsta Anastasija.

Visu rakstu lasiet 8. janvāra numurā.