„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Bērni lepojas ar Daugavpils iedzīvotājiem

Daugavpilī piekto reizi notika 1.—7. klašu skolēnu eseju un zīmējumu konkurss „Daugavpils lepnums”. Pilsētas skolu audzēkņi savu pedagogu vadībā stāsta par cilvēkiem, kuri, viņuprāt, ir pelnījuši cieņu un no viņiem var ņemt piemēru.

Konkursa dalībnieku skaits ar katru gadu aug, šoreiz tika iesniegti 54 zīmējumi un 37 esejas no piecpadsmit pilsētas skolu audzēkņiem. Četrās nominācijās „Daugavpils lepnuma” titulu saņēma 86 daugavpilieši un divas ģimenes, t. sk. – vecāki un citi radinieki, skolotāji, draugi un pazīstami daugavpilieši. Dāvanas saņēma gan paši sacerējumu un zīmējumu varoņi, gan bērni -- godalgotas vietas saņēma vairāki desmiti dalībnieku, lai nevienam netiktu nodarīts pāri.

Visvairāk sacerējumu un zīmējumu bērni veltījuši savai māmiņai un tētim, brāļiem, māsām, krustvecākiem, vecmāmiņām un vectētiņiem. Viens no jaunākajiem konkursa dalībniekiem, 15. vidusskolas audzēknis Artjoms Tamanis sacerēja par godu māmiņai Marjamai Nasirovai garu un skaistu dzejoli, kuru nolasīja visiem klātesošajiem. Artjoms ir viens no pirmās vietas ieguvējiem. Sacerējumus savai māmiņai veltīja 16. vidusskolas 5. klases audzēkne Maija Kuzņecova, Raiņa 6. vidusskolas sestās klases audzēkne Daniela Voitekaite, par tēti pastāstīja Raivis Užulis, par možo un darbīgo vectēvu uzrakstīja Saskaņas pamatskolas audzēkne Viktorija Kolomažņikova. Par konkursa laureātēm kļuva divas ģimenes – Dreģiši un Sterinoviči. Iespējams, tieši ģimenei un ģimenes vērtībām šogad būs veltīti pilsētas svētki.

Visu rakstu lasiet 8. janvāra numurā.