„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.6 °C
daļēji mākoņains

Jānis Kudiņš vairs nevadīs Daugavpils lidostu

Daugavpils dome līdz 14. janvāra pl. 10.00 pieņem CV no interesentiem, kuri vēlas vadīt uzņēmumu „Daugavpils lidosta”. Pašreizējais valdes loceklis Jānis Kudiņš ir iesniedzis atlūgumu, viņa divu gadu pilnvaras beidzas 15. janvārī.

Pilsētā daudz joko par neesošo lidostu, tomēr uzņēmums pastāv jau vairākus gadus un tajā tiek ieguldīti visai lieli līdzekļi. Pašvaldība ik gadu ziņo, ka tiek intensīvi meklēti investori, kuri būtu gatavi savus miljonus ieguldīt lidostas attīstībā, jo valsts tajā pagaidām nav ieinteresēta, objekts pat nav iekļauts attīstības plānā. Stāsts par lidostas vilinošajām iespējām vienmēr tiek iekļauts Daugavpils prezentācijā ārvalstu viesiem.

Jānis Kudiņš pastāstīja, ka tad, kad viņš tika iecelts direktora amatā, viens no pamatuzdevumiem bija panākt lidostas attīstības ietekmes uz vidi, dokumenta vajadzīgs, lai projektu virzītu tālāk. Dokuments ir saņemts, tagad seko nākamais posms – tehniskā projekta izstāde.

Visu rakstu lasiet 8. janvāra numurā.