„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Līksnā var saražot attīrīšanas iekārtas visai Latvijai

Guntars Vingris, būdams rīdzinieks, pirms nepilniem pieciem gadiem nolēma pārņemt vecāku piemāju saimniecību „Vecozoli” Daugavpils novada Kalupes pagastā, vēlāk radās ideja par savu ražošanas uzņēmumu Līksnas pagastā. Šajā īsajā laikā viņš jau ir īstenojis divus ES projektus, izveidojis liela izmēra plastmasa tvertņu ražotni Līksnas pagastā, paplašinājis saimniecību. Novērtējot padarīto, Daugavpils novada dome pagājušā gada nogalē G. Vingrim piešķīra balvu „Inovatīvais uzņēmums”.

„Ja ar lauksaimniecību bija skaidrs, ko un kā darīt, tad, domājot par jaunu uzņēmumu, sapratu, ka tas, ko dara citi, man vairs nav interesanti. Tāpēc veicu tirgus izpēti, un, izrādās, plastmasas izstrādājumu ražošana kļūst arvien populārāka. Uzrakstīju projektu, par ES un paša nopelnīto naudu uzbūvēju angāru, uzstādīju tur plastmasas metināšanas iekārtu, kuras analogu būs grūti atrast ne tikai Latvijā, bet arī tuvākajās ārzemēs. Iekārta ir spējīga sametināt ļoti biezu plastmasu (līdz 80 mm), turklāt metināšanas šuve ir gandrīz nemanāma. Nopirkām arī membrānas metināšanas tehnoloģiju, lai sniegtu pakalpojumu augsta blīvuma polietilēna plēves jeb HDPE montāžas darbos. Ziemā testējam iekārtas, apmācām strādniekus, lai pavasarī ražotni palaistu jau ar pilnu jaudu,” pastāstīja uzņēmējs.    

Visu rakstu lasiet 12. janvāra numurā.