„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Raimonds Pauls iedvesmo ar savu mūziku un cēlo sirdi

12. janvārī Latvijas izcilajam komponistam un mūziķim Raimondam Paulam aprit 80 gadu jubileja, ko Maestro atzīmēs ar virkni koncertu. Arī Latgales ļaudis pievienojas kuplajam sveicēju pulkam, vēlot Maestro vēl ilgus gadus priecēt ar savu talantu. Ikviens, kuram kaut reizi ir nācies satikt Raimondu Paulu, sirdī glabā vissiltākās atmiņas par viņu.

Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs Maestro raksturo arī kā ļoti vienkāršu un sirsnīgu cilvēku: „Viņš sevi neuzskata par ģēniju, sarunājoties ar Maestro, nav sajūtas, ka blakus ir tāda slavenība. Viņam piemīt vēl viena lieliska īpašība – īpašā humora izjūta, kas viņam acīmredzot dod iespēju būt veselam un enerģiskam. Maestro ir apliecinājums tam, ka uz visām lietām dzīvē var raudzīties vismaz no divām pusēm un par visu pasmaidīt. Tā ir viņa dzīves gudrība."

„Strādāt ar Maestro Raimondu Paulu ir vislielākais pagodinājums, par kādu var sapņot ikviens skatuves mākslinieks!” - saka mūzikas pedagoģe, operdziedātāja un Daugavpils Universitātes profesore Ilona Bagele, kura kopā ar R. Paulu ir īstenojusi ne vienu vien kopīgu muzikālo projektu. Par godu Maestro viņa nosaukusi savu jaunāko dēliņu Raimondu, kurš nāca pasaulē 2014. gada augustā.

Izrādās, Krāslavā ir Raimonda Paula vārdā nosaukta pļaviņa. Savukārt Daugavpils novadā dzīvo Maestro dubultnieks.

Visu rakstu lasiet 8. janvāra numurā.