„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Patversme – pirmais solis, lai mainītu savu dzīvi

Iestājoties salam, vairākums bezpajumtnieku meklē glābiņu Daugavpils domes Sociālo lietu pārvaldes nakts patversmē. Pazeminoties gaisa temperatūrai, iestādes klientu skaits ir strauji pieaudzis.

Patversmes vadītāja Svetlana Radeviča pastāstīja, ka, iestājoties aukstam laikam, klientu skaits ir pieaudzis. Ik dienu atnāk 1—2 jauni klienti, pašlaik patversmē nakšņo 30 vīrieši un sievietes. Daži ierodas paši, dažus atved pašvaldības policija. „Salā mēs pieņemam visus, neatkarīgi no viņu stāvokļa, t. sk. arī alkohola reibumā. Ja mēs viņu izdzīsim, cilvēks vienkārši nosals, tāpēc tiek pieņemti visi. Nesen pašvaldības policija atveda vīrieti, kuru atrada kāpņu telpā čībās.

Patversmē ir 40 gultasvietas un 20 sēdvietas. Ja vēl pieaug klientu skaits, ir istaba sociālajā patversmē ar gultām un sēdvietām. Dažkārt mēs izmantojam šo istabu, lai noguldinātu piedzērušos klientu, lai viņš netraucē pārējiem,” stāsta S. Radeviča.

Visu rakstu lasiet 12. janvāra numurā.