„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
apmācies

Piedzimis pērtiķēns, toties atkal nozagts bruņurupucis

Jaunais gads Latgales zoodārzā sācies gan ar labo, gan ar slikto ziņu. Labā vēsts atnākusi pašā Jaungada naktī, kad Brazīlijas pērtiķīšu - marmozetu ģimenē pasaulē nācis viņu pirmdzimtais. Zoodārza direktors Mihails Pupiņš pats esot pārsteigts par šādu notikumu, jo nekas neesot liecinājis par gaidāmo pieaugumu.  

1. janvārī abi ar sievu Aiju devušies apraudzīt un pabarot savus lolojumus zoodārzā, un Mihailam licies, ka uz marmozetu pērtiķa muguras pamanījis pavīdam mazu spurainu galviņu. Iepriekš viņš ievērojis, ka mātīte nedaudz pieņēmusies miesās, taču ņemot vērā, ka pērtiķu pāris dzīvo kopā jau vairākus gadus un līdz šim nav radījis pēcnācējus, novēlis viņas apaļumu uz labo apetīti. „Domāju, ka pēc negulētas Jaungada nakts man jau rādās, taču nolēmu drošības pēc pusstundu pavērot pērtiķus,” jautri stāsta Mihails. Jau pēc neilga laika uz pērtiķu mammas skausta viņš pamanījis mazītiņu rociņu.

Diemžēl priecīgo notikumu aizēnojis nelāgs atgadījums – kārtējo reizi zoodārzā pastrādāta zādzība, par kuras upuri jau trešo reizi kļuvis viens un tas pats grieķu bruņurupuču tēviņš.

Visu rakstu lasiet 12. janvāra numurā.