„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

Pilsētas pensionāriem apmaksās 4 ārstēšanās dienas Latvijas slimnīcās

Dome ļoti operatīvi reaģēja uz Daugavpils pensionāru apvienības priekšlikumu par finansiālā atbalsta piešķiršanu ārstēšanai ne tikai Daugavpils reģionālajā slimnīcā, bet arī citās Latvijas medicīnas iestādēs.

Nedēļu pēc pensionāru priekšlikuma iesniegšanas jautājums par grozījumiem pašvaldības saistošajos noteikumos tika izskatīts komiteju sēdē. Pensionāru lūgums saistīts ar to, ka Daugavpilī ārstu trūkuma dēļ ne vienmēr var saņemt operatīvu un kvalificētu medicīnisko palīdzību, dažkārt Daugavpils reģionālā slimnīca sūta pacientus ārstēties uz Rīgu.

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Benita Siliņa paziņoja, ka Daugavpils pensionāri, kuriem līdz šim tika apmaksātas 4 ārstēšanas dienas stacionārā, tagad varēs saņemt pašvaldības kompensāciju par ārstēšanos citu Latvijas slimnīcu stacionāros. Taču tas neattiecas uz ārstēšanos dienas stacionārā.

Visu rakstu lasiet 12. janvāra numurā.