„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.3 °C
nedaudz mākoņains

2015. gada lasītākās grāmatas pilsētas bibliotēkās

Kā ik gadu, arī 2015. gadā Daugavpils publisko bibliotēku uzdevums bija lietotāju informacionālo vajadzību apmierināšana, piedāvājot augstvērtīgu un pieprasītu literatūru. 2016. gada sākumā Latgales Centrālā bibliotēka atskatījās uz lasītāju pieprasījumu tendencēm un noteica aizvadītā gada iecienītākās grāmatas.

2015. gadā lasītāko grāmatu vidū ierindojās daiļliteratūras izdevumi – gan oriģinālliteratūra, gan tulkotā aizrobežu literatūra. Jau otro gadu pēc kārtas līderpozīciju lasītāko latviešu oriģinālliteratūras darbu topā noturēja Ingas Ābeles “Klūgu mūks” (romāns par latgaļu priesteri un sabiedrisko darbinieku Franci Trasunu) un Māras Zālītes “Pieci pirksti” – autobiogrāfiska bērnības atmiņu grāmata, kurā autore tēlo atgriešanos kopā ar ģimeni mājās no Sibīrijas 20. gadsimta 50. gadu otrajā pusē un dzīvi Latvijā 50.–60. gadu mijā. Lasītāko grāmatu topā ierindojās arī Luānas Loinertes “Latgales sāga” – kādas dzimtas dzīvesstāsts, kurā aprakstīti arī Latvijas 20. gadsimta vēsturē būtiski krustpunkti. Zīmīgi notikumi Latvijas valsts vēsturē skarti arī Sanitas Reinsones grāmatā “Meža meitas”, kas ir stāsts par 12 sieviešu pieredzi mežos un purvos nacionālo partizānu kara laikā. Atbalsi lasītāju sirdīs aizvadītajā gadā guva arī Andras Manfeldes romāns “Dzimtenīte”, kurā risināta latviešu viesstrādnieku dzīves skaudrā problemātika Anglijā. Savukārt kriminālliteratūras cienītāji atzinīgi novērtēja Nila Saksa un Jurģa Liepnieka aizraujošo detektīvromānu “Nāve – tās nav beigas”.

Aizrobežu literatūras grupā populāra bija romantiskā literatūra – lasītāji īpaši iecienījuši E. L. Džeimsas, Sāras Larkas, Kristīnes Dodas un Džilas Menselas romānus.

 Bērnu literatūras grupā populārākās bija lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” grāmatas. To autoru vidū ir gan klasiķi (Aspazija, Rainis, Jānis Baltvilks), gan jaunā rakstnieku un dzejnieku paaudze – Mārtiņš Zutis, Juris Zvirgzdiņš, Ieva Samauska, Arno Jundze un Ieva Melgalve.

 Bibliotēkas pateicas saviem lasītājiem par uzticību un plāno turpināt papildināt krājumu ar vērtīgu un pieprasītu literatūru. Gaidām jūs LCB un filiālēs arī jaunajā 2016. gadā! Neaizmirstiet sekot mūsu jaunumiem LCB mājas lapā www.lcb.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Draugiem.lv un Twitter.

 Ar pieprasītāko pieaugušo literatūras izdevumu TOP-10 ir iespējams iepazīties šeit.Ar pieprasītāko bērnu grāmatu TOP-10 ir iespējams iepazīties šeit.