„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
apmācies

Pagarināta pietiekšanās skolēnu stipendiju konkursam „Latvijas Maksimālisti”

Ņemot vērā lielo skolēnu aktivitāti, pieteikšanās stipendiju konkursam „Latvijas Maksimālisti” pagarināta līdz 2016. gada 15. martam.

 Video pieteikumu iesūtīšana stipendiju konkursam „Latvijas Maksimālisti”, līdzīgi kā pagājušajā gadā, palielinājusies tieši skolēnu ziemas brīvlaikā un pēc tam, kad skolēniem ir vairāk laika ārpusskolas aktivitātēm. Tāpēc konkursa organizatori vienojušies par pieteikumu pieņemšanas laika pagarinājumu līdz šī gada 15. martam, tādējādi sniedzot vairāk laika iesākto video pieteikumu sagatavošanai.

 Šobrīd stipendiju konkursam „Latvijas Maksimālisti” pieteikušies jau 162 skolēni – visplašākais pieteikumu skaits saņemts mūzikas un sporta kategorijās. Visaktīvāk stipendiju konkursā pagaidām iesaistījušies Rīgas un Daugavpils pilsētu jaunieši – no Rīgas saņemti 43 pieteikumi, bet no Daugavpils – 21.

 Kā jau iepriekš tika ziņots, 12. oktobrī sākās pieteikšanās stipendiju konkursam „Latvijas Maksimālisti”, kurā aicināti savus spēkus izmēģināt 5.-12.klašu skolēni, kā arī 1.-3.kursu profesionālo vidusskolu skolēni.

 Lai piedalītos stipendiju konkursā, skolēnam mājaslapā www.maksimalisti.lv ir jāaizpilda pieteikuma anketa un jāaugšupielādē īss video, kurā redzams dalībnieka talants vai sapņu hobijs. 

 Dalībnieki, kas mācās 7.-12.klasē vai 1.-3.kursā profesionālajās vidusskolās,  tiks vērtēti piecās kategorijās – eksaktās zinātnes, humanitārās zinātnes, māksla, mūzika, sports un veselība. Savukārt 5.-6.klašu skolēni savās starpā sacentīsies speckategorijā „Mans sapņu hobijs”.

 Lai iedvesmotu jaunos talantus un vērtētu dalībnieku iesūtītos video, šogad žūrijā darbojas pieci sabiedrībā atpazīstami savas nozares pārstāvji. „Ghetto Games” vadītājs Raimonds Elbakjans vērtēs dalībniekus sporta kategorijā, režisors Andris Gauja – mākslas kategorijā, dziedātāja Aminata Savadogo – mūzikas kategorijā, fizikas skolotājs Valdis Zuters – eksakto zinātņu kategorijā, bet sporta žurnāliste Viktorija Kamaza – humanitāro zinātņu kategorijā.

 Katrā kategorijā 1.vietas ieguvējs saņems 1500 eiro lielu stipendiju, 2.vietas ieguvējs – 1000 eiro, 3.vietas ieguvējs – 500 eiro, bet vēl 7 skolēni katrā kategorijā saņems 400 eiro lielu stipendiju. Toties trīs labākie 5.-6.klašu skolēni speckategorijā „Mans sapņu hobijs” saņems apmaksātus neformālās izglītības kursus savu prasmju un zināšanu attīstībai.

 Tāpat arī viens skolēns no visiem konkursa dalībniekiem, kurš saņems visvairāk balsu interneta balsojumā, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 300 eiro vērtībā. Visi dalībnieki, kas būs izpildījuši konkursa nolikumā noteikto pieteikšanās kārtību, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 20 eiro vērtībā.

 Stipendiju konkurss „Latvijas Maksimālisti” ir uzņēmuma „Maxima Latvija” sociālais projekts, kas tiek rīkots jau otro gadu. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 eiro.