„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Sala dēļ kavētās stundas būs jāatstrādā

Pamatojoties uz Ministru kabineta un skolu iekšējās kārtības noteikumiem, skolēni vecumā līdz 12 gadiem drīkst neapmeklēt stundas, ja gaisa temperatūra noslīd zemāk par -20 grādiem. Savukārt bērni, kuri vecāki par 13 gadiem, drīkst neiet uz skolu, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -25 grādiem.

Pagājušajā nedēļā, 8. janvārī Daugavpilī lielā sala dēļ skolu neapmeklēja 62% sākumskolas un 50% pamatskolas audzēkņi. Kopumā uz skolu neatnāca 2645 sākumskolas un 1615 pamatskolas audzēkņi. Visvairāk skolēnu nebija 3., 9., 13., 15., 16., 10., kā arī Centra vidusskolā. Šajā dienā visas skolas strādāja ierastajā režīmā un nodrošināja mācību procesu tiem bērniem, kuri bija ieradušies, paziņoja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. „Katra skola individuāli, atkarībā no bērnu skaita, izlemj, kā atstrādāt izlaistās stundas, jo skolas kavēšanai šajā gadījumā ir objektīvs iemesls,” saka J. Dukšinskis.

8. janvārī Daugavpils novada skolās neieradās 46% skolēnu, visvairāk – Skrudalienas pamatskolā – 75%, Silenes pamatskolā – 63% un Salienas vidusskolā – 62%.