„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.3 °C
daži mākoņi

Skatuve palīdz bērniem kļūt par harmoniskām personībām

Jau piecus gadus Daugavpils teātra paspārnē darbojas bērnu studija „Arlekīns”, kas divreiz gadā dāvā vismazākajiem skatītājiem jaunu izrādi. Jaunā gada sākumā, 7. janvārī, studija nāca klajā ar savu jubilejas izrādi „Marijas un Riekstkoža Ziemassvētki”, kas tapusi pēc vācu rakstnieka Ernsta Teodora Amadeja Hofmaņa pasakas motīviem. „Stāsts ir par to, ka ar mīlestību un cēlu sirdi mēs tiekam uz priekšu, esam vairāk mīlēti, kļūstam labāki un sakārtojam savu dzīvi,” saka studijas vadītāja, Daugavpils teātra aktrise Maija Korkliša. Galvenās lomas jaunajā izrādē spēlē Marija Smirnova un Vladislavs Sekovs, kurš studijā darbojas pirmo sezonu. Sava nodarbe uz skatuves ir katram no divdesmit studijas dalībniekiem, kuru vecums ir no 7 līdz 16 gadiem.

Pirms pieciem gadiem Maija izveidojusi studiju, dzīves apstākļu spiesta, taču atzīst, ka sapņo reiz izveidot nopietnu teātra skolu, kas pilsētā, kurā ir teātris, būtu ļoti nepieciešama, jo ir jāgatavo ne tikai teātri mīloša publika, bet arī jaunā aktieru paaudze.

Visu rakstu lasiet 15. janvāra numurā.