„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.4 °C
skaidrs laiks

Cilvēki nedrīkst palikt autobusu pieturā

11. janvārī Daugavpils novadā autobusu pieturā „Lociki” reisa autobuss „Daugavpils-Nīcgale-Kalupe-Daugavpils”, kuram šajā pieturā jābūt plkst.7.58, bija aizbraucis agrāk, tāpēc autobuss „Lociki-Daugavpils” plkst.8.10 bijis tik pilns, ka cilvēki palika stāvam pieturā un, iespējams, nokavēja darbu, „Latgales Laikam” sūdzējās pasažieri.

Valsts SIA „Autotransporta direkcija” komunikācijas speciāliste Zane Plone uzsver, ka pārvadātājam, šai gadījumā SIA „Daugavpils autobusu parks”, ir jānodrošina, lai sabiedriskais transports kursētu pēc Autotransporta direkcijas apstiprinātā saraksta. Turklāt pārvadātājam ir jāuzņem visi pasažieri, tāpēc jāizmanto atbilstošas ietilpības autobuss vai jānorīko papildu reiss. Z. Plone pieļāva, ka autobuss var aizkavēties laika apstākļu dēļ, jo ceļi ne vienmēr ir laikus iztīrīti.

Pasažieri rosina biežāk pārbaudīt pārvadātājus, lielāku vērību pievērst autobusu ietilpībai un tīrībai. Z. Plone pastāstīja, ka 28. decembrī pārbaudīti SIA „Daugavpils autobusu parks” autobusi maršrutā „Daugavpils-Lociki”, bet nekādi pārkāpumi netika konstatēti.

SIA „Daugavpils autobusu parks” valdes loceklis Sergejs Mihailovs pastāstīja, ka šonedēļ tika izskatīts 11. janvāra atgadījums Locikos. Izvērtējot dokumentāciju un uzklausot autobusa vadītāju, pārkāpumi nav atrasti.

Visu rakstu lasiet 15. janvāra numurā.

Komentāri

15.01.2016 10:23
pasažiere
Galvenais,ka Miksam aizliedza strādāt šajā virzienā...Pārējais jau štrunts vien ir.