„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.7 °C
skaidrs laiks

Prognozē lielākas apkures izmaksas, jāsiltina mājokļi

Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts prognozē, ka janvārī apkure daudzviet būs trīsreiz dārgāka nekā decembrī.  

„Dažas daudzdzīvokļu mājas Višķu tehnikuma ciemā janvāra pirmajās 10 dienās jau ir patērējušas tādu pašu daudzumu siltuma kā visā decembrī. Dažviet pagastos apkures izmaksas iedzīvotājiem pieaugs vismaz trīs reizes,” prognozēja A. Aizbalts. Mājā Vienības ielā 8 Lociku ciematā Naujenes pagastā, kas ir nosiltināta par ES naudu, iedzīvotāji decembrī par siltumu maksāja 0,46 EUR/m2, savukārt identiskā skolotāju mājā nr. 2 Višķu tehnikuma ciematā Višķu pagastā maksa par apkures kvadrātmetru bija 1,79 eiro. Maksa par siltumu ļoti atšķiras platības ziņā līdzīgās mājās Naujenē, proti, siltinātās mājas Vecpils ielā 3 iedzīvotāji maksāja 0,55 EUR/m2, tikmēr Vecpils ielā 6 pienāca rēķini ar 1,08 EUR/m2.

„Secinājums ir viens -- jāsiltina mājokļi,” uzsvēra A. Aizbalts.

Visu rakstu lasiet 18. janvāra numurā.