„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

Suņi Daugavpilī sacentās par čempionu titulu

Divas dienas Olimpiskais centrs bija nodots šķirnes četrkājaino mīluļu un viņu saimnieku rīcībā – Daugavpilī kārtējo reizi notika ikgadējās starptautiskās suņu izstādes „Zooekspo Latgale 2016” -- „Latgales kauss 2016” un „Ziemas pasaka 2016”.

Mēs visi zinām, ka ir daudz suņu šķirņu, bet diezin vai acumirklī spēsim nosaukt vairāk par 20 Izstādē varēja ne tikai apskatīt 130 šķirņu pārstāvjus, bet arī iepazīties ar tiem tuvāk – visi izstādes dalībnieki ir labi audzināti un ļoti draudzīgi, lai gan bija redzams, ka viņi uztraucas pirms atbildīgās došanās ringā. Pie dažiem skaistuļiem, neatkarīgi no viņu šķirnes un lieluma, stāvēja rindā apmeklētāji, kuri gribēja ar dzīvniekiem nofotografēties. Arī suņu saimnieki uztraucās ne mazāk, lai gan šāds dzīvesveids viņiem ir ierasts – šķirnes suņu audzētāji kopā ar saviem mīluļiem ļoti daudz laika pavada, braukājot pa Eiropu no izstādes uz izstādi.

Izstādē piedalījās suņi no deviņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas, Vācijas, Polijas un Islandes. Viņu atbilstību noteiktajiem standartiem vērtēja tieneši no Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Maķedonijas, Ungārijas un Baltkrievijas.

Suņu īpašnieki labprāt runājās ar izstādes apmeklētājiem, katrs stāstīja, ar ko konkrēta suņu šķirne iekarojusi viņa sirdi.

Visu rakstu lasiet 22. janvāra numurā.