„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Klubu „Artilērijas pagrabi” draud izlikt uz ielas

Daugavpils latviskākajai izklaides vietai – klubam „Artilērijas pagrabi” - draud izlikšana no telpām, jo VAS „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) atteica pagarināt nomas līgumu ar SIA „Artilērijas Noliktavas”, nepaskaidrojot iemeslu.  

Klubs „Artilērijas Pagrabi” apmeklētājiem durvis vēra 2013. gadā un pa šo laiku ir kļuvis par iecienītu atpūtas vietu jauniešiem. Jo īpaši te pulcējas latviešu publika, tostarp studenti, tā kā klubs ir viena no retajām atpūtas vietām, kur ikdienā skan tikai latviešu, latgaliešu un angļu sarunvaloda, kā arī te var baudīt dzīvo mūziku dažādu Eiropas grupu izpildījumā.

Kluba īpašnieks Andrejs Faibuševičs pastāstīja, ka nomas līgums ar VNĪ tika noslēgts 2010. gadā uz pieciem gadiem. Saņemot līdz šim neapsaimniekotas, tukšas telpas, viņš tās savedis kārtībā, ieguldot ap 30 000 eiro savu līdzekļu. „Esam no telpām uztaisījuši „konfektīti”, ierīkojuši ventilāciju, visas komunikācijas, daudz esam ieguldījuši interjerā. Iespējams, kāds tagad tīko pēc šīm telpām, jo tās atrodas pašā pilsētas centrā un kļuvušas populāras. Bet varbūt kādam birokrātam vienkārši nepatīk, ka viņam blakus pulcējas jaunieši. No kluba es pagaidām nekādus ienākumus nesaņemu, tā drīzāk ir misijas lieta, jo klubs ir vajadzīgs pilsētai un jauniešiem, lai viņi te justos kā civilizētas Eiropas daļa,” stāsta kluba īpašnieks.

Viņš ir neizpratnē par VNĪ rīcību, jo likumdošana neesot mainījusies un nepieprasa obligātā kārtā rīkot nomas tiesību izsoli, gluži pretēji – ja nomnieks godprātīgi pildījis nomas līguma noteikumus (MK noteikumi Nr. 515, 2. nodaļas 9. punkts), tad iznomātājs var pieņemt lēmumu par līguma pagarināšanu.  

Visu rakstu lasiet 22. janvāra numurā.

Komentāri

24.01.2016 22:10
Sandra
Droši vien kādam nepatīk,kad skan latviešu valoda,jeb noskatījuši kāda cita firma sev biznesa vietiņu!