„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+16.8 °C
skaidrs laiks

Tabores pagastā bērni izglāba slazdā nokļuvušu suni

Aizvadītajās brīvdienās Tabores pagastā atgadījās dramatisks notikums. Pazudušo suni Timofeju atrada slazdā, kuru mežā bija atstājuši malumednieki.

Pazudušo suni saimnieki meklēja ilgi, bet Timofeju nejauši atrada bērni, kuri svētdienā vizinājās no kalniņa mežmalā. Sākumā viņi nodomāja, ka ieraudzījuši mežacūku, bet, kā izrādījās, slazdā bija iekļuvis suns, kurš salā no bada un sāpēm jau bija gandrīz zaudējis spēkus. Bērniem izdevās atvērt slazdu, viņi pārsēja ķepu un ātri aizveda nelaimīgo dzīvnieku uz Demenes dzīvnieku patversmi „Otrā māja”. Veterinārārsts Jurijs Gridasovs izmeklēja suni, kura kreiso kāju, diemžēl, vairs nevarēja izārstēt, un to amputēja. Taču sunīša dzīvība bija glābta, viņš atgriezās pie saviem saimniekiem, taču šim notikumam varēja būt daudz bēdīgākas beigas. Slazdā varēja iekļūt arī bērns.

Visu rakstu lasiet 22. janvāra numurā.