„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+11.1 °C
skaidrs laiks

Ziema nav iemesls sēdēt mājās

Īsta ziema Daugavpilī sākās janvāra pirmajās dienās. Pēc decembra, kas laika apstākļu ziņā atgādināja novembri, bija uzreiz viss -- gan sals, gan sniegs, radās vairāk iespēju īstai ziemas aktīvai atpūtai.

Vienības laukumā pirmo reizi sāka darboties mākslīgā ledus slidotava, pirmais jaunā gada mēnesis liecina, ka slidošana ir ļoti populāra. Dažkārt brīvdienās 20 x 40 m lielajā laukumā tik tikko pietika vietas visiem slidotgribētājiem. Apmeklētāju skaits saruka, kad gaisa temperatūra noslīdēja līdz mīnus divdesmit grādiem un zemāk.

Lielais sals sagādāja citu iespēju -- varēja izmantot tradicionālās slidotavas, kuras ir atkarīgas no laika apstākļiem. Iestājoties salam, izdevās uzliet divas slidotavas -- Kandavas ielā pie sporta skolas un cietokšņa parkā. Abās šajās slidotavās var sastapt jauniešus, ģimenes, kuras atnākušas paslidot, kā arī puišeļus, kuri nolēmuši uzspēlēt hokeju.

Apļveida slidotava cietokšņa parkā uz kādreizējās strūklakas fona atrodas lieliskā vietā, tiesa, atpūtnieki nav apmierināti ar ledus kvalitāti. Deniss bija atbraucis paslidot kopā ar ģimeni, bet esot pārāk daudz nelīdzenumu, bedrīšu, kas atstāj negatīvu iespaidu.

Visu rakstu lasiet 22. janvāra numurā.