„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+15.2 °C
daļēji mākoņains

Pēc simta katrs gads ir jubileja

20. janvārī Anna Rušeniece nosvinēja savu 103. dzimšanas dienu. Šajā dienā sirmgalvi viņas dzīvesvietā Rožupes alternatīvās aprūpes pakalpojumu centrā „Rožlejas” apciemoja Līvānu novada domes un pagasta pārstāvji, par prieku gaviļniecei muzicēja novada pašdarbnieki. Uz vēlējumu nodzīvot vēl ilgus gadus Anna smaidot atmet ar roku, ka viss esot Dieva rokās, sirmgalve ir pateicīga par viņai atvēlēto garo mūžu. Pārvarot 100 gadu slieksni, tagad katrs nodzīvotais gads esot jubileja.

Vēl tikai pirms dažiem gadiem Anna dzīvoja savās tēva mājās Rušeniekos, apkopa dārzu, turēja mājlopus, svētdienās mēroja ceļu uz baznīcu, taču pēc kājas operācijas spēki viņu sākuši atstāt, tāpēc nācies vien piekrist, ka par viņu parūpēsies citi. Par palīdzību sirmgalve ir ļoti pateicīga un atzīst, ka pansionātā tiekot apčubināta un labi aprūpēta. Dienas gan te kļuvušas garākas, jo nav vairs ierasto mājas ikdienas darbu, tāpēc laiks paiet, kavējoties atmiņās un pārdomājot savu dzīvi. Aizverot acis, sirmgalve redz dziļas, kamanu izbraukātas sniega kupenas un resnu baļķu grēdas taigas biezoknī.

Visu rakstu lasiet 26. janvāra numurā.