„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+14.0 °C
daļēji mākoņains

Jāizvēlas starp ērtībām un zināšanu kvalitāti

21. janvārī Skrudalienas pamatskolas zālē vecāki un Daugavpils novada pašvaldības darba grupas pārstāvji runāja par skolas reorganizāciju - pievienošanu Silenes pamatskolai, kas atrodas šai pašā pagastā. Vecāki neatbalsta Skrudalienas skolas slēgšanu, jo bērniem visdrošākā ir skola, kas atrodas pie mājām. Tikmēr pašvaldības vadītāji uzsvēra, ka bērnu ar katru gadu paliek mazāk, tāpēc viņi mācās apvienotajās klasēs, kas ietekmē zināšanu kvalitāti, un skolotāji par nepilnām slodzēm saņem mazu algu. Drīzumā Skrudalienas pamatskolas audzēkņi un vecāki dosies apskatīt Silenes pamatskolu, pēc tam sarunas turpināsies.

„Mūsu novads ir viens no retajiem Latvijā, kur pagastā ir divas skolas. Mācīšanās apstākļi Skrudalienā neatbilst mūsdienu skolas prasībām. Nav normālas sporta zāles, tātad būtu vajadzīga piebūve. Tāpēc mēs piedāvājam Skrudalienas pamatskolu pievienot Silenes pamatskolai, kur ir vairāk bērnu, labāka materiālā bāze. Mēs ceram, ka vecāki bērnus laidīs Silenē vai citā novada skolās,” teica pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika.

No zāles arī atskanēja replikas, ka Silenes skola būtu jāpievieno Skrudalienas skolai, kas ir dibināta Ulmaņlaikā. „Kāpēc jāver ciet moderna skola, kurā mācās 70 bērni ?” – iebilda Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša.

Visu rakstu lasiet 26. janvāra numurā.