„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī nav gripas epidēmijas

Latvijā par gripas upuriem šajā sezonā kļuvuši jau pieci cilvēki, šie vīrieši vecumā virs 40 gadiem nebija potējušies pret gripu, viņiem bija hroniskas saslimšanas.

Otrdienas rītā Latvijas slimību profilakses un kontroles centrs (LSPKC) apkopoja no Latvijas ģimenes ārstiem un slimnīcām saņemto aktuālo informāciju par saslimstību ar gripu. Kad noskaidrojās, ka Rīgā saslimstības līmenis ir sasniedzis 136,9 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem, valstī tika izsludināta epidēmija.

LSPKC Latgales reģionālās nodaļas Daugavpils filiāles vecākā epidemioloģe Nonna Vološčuka paziņoja „Latgales Laikam”, ka Daugavpilī, saskaņā ar pagājušās nedēļas datiem (tos apkopo pirmdienās), nav konstatēts neviens gripas gadījums. Daugavpils reģionālās slimnīcas Infekciju nodaļā ir ievietoti desmit pacienti. Kopumā valstī slimnīcās nonācis 131 pacients, t. sk. 25 – ar gripas komplikāciju izraisītu pneimoniju. „Ja vienā no valsts pilsētām tiek pārsniegts epidēmijas slieksnis, valstī tiek izsludināta epidēmija. Daugavpilī epidēmijas nav,” uzsver speciāliste un atgādina daugavpiliešiem, ka gadījumā, ja ģimenes ārsts tiek izsaukts pie gripas slimnieka uz mājām, jāmaksā tikai 2,85 eiro. No maksas atbrīvotas personas, kurām piešķirts trūcīgās statuss, bērni līdz 18 gadu vecumam, pirmās grupas invalīdi un politiski represētie.

Visu rakstu lasiet 29. janvāra numurā.