„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+17.8 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils seniori dziedāja un dejoja ziemas ballē

Pēc Ziemassvētkiem un Jaunā gada, laikā, kad laukā ir liels sals un jābrien pa kupenām, dažkārt ir grūti piespiest sevi iziet no mājām. Taču nekādi laika apstākļi nespēja kavēt Daugavpils pensionārus 22. janvārī sapulcēties uz kārtējiem svētkiem. Tie sākās pulksten 14.00 – stundu vēlāk, nekā bija ieplānots, bet, pateicoties tam, Vienības nama koncertzālē sapulcējās vairāk interesentu, kuri noskatījās priekšnesumus.

Pasākumu atklāja Daugavpils pensionāru apvienības priekšsēdētāja Zofija Zujeva, vēlot visiem klātesošajiem baudīt dejas un dziesmas, labi pavadīt laiku, kā arī apskatīt Daugavpils neredzīgo biedrības biedru rokdarbus un iespēju robežās tos iegādāties. Pēc tam vārds tiks dots viesiem. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis sveica klātesošos un kā pilsētas pašvaldības pārstāvis apsolīja arī turpmāk nodrošināt labklājīgu dzīvi vecākajai paaudzei un atbalstīt viņu iniciatīvas. J. Dukšinskis atzīmēja, ka sabiedrības morālais briedums, pirmkārt, izpaužas attieksmē pret pensionāru un jaunatnes vajadzībām. Savukārt Jaunatnes departamenta vadītājas pienākumu izpildītāja Gunita Vanaga apsveica seniorus un paziņoja, ka 2016. gadā tiks īstenoti projekti gan jaunatnei, gan vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Pasākuma vadītāja un aktīva dalībniece Valentīna Lauce pieteica pirmo priekšnesumu – deju. Daugavpils Latviešu kultūras centra jaunieši pasākuma laikā vēl divreiz priecēja ar savu uzstāšanos. Taču neatpalika arī vecākā paaudze. Lai gan viņu deju solis, salīdzinājumā ar bērnu ansambli, bija lēnāks, deju kolektīva „Sapnis” dalībniekiem piemīt apskaužama enerģija un grācija. Viņi nodejoja latviešu tautas deju, bet savā otrajā priekšnesumā ievija eksotiku – deja ar vēdekļiem atgādināja tālo un silto Spāniju.

Visu rakstu lasiet 29. janvāra numurā.