„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+13.5 °C
apmācies

Mudina daugavpiliešus pieslēgties ūdensvadam

No 1. janvāra stājās spēkā pašvaldības saistošie noteikumi „Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”.

Daugavpils iedzīvotāji var saņemt ievērojumu pilsētas domes līdzfinansējumu, lai pieslēgtu savu mājokli centralizētajam ūdensvadam. Šī gada budžetā pašvaldība tam ir paredzējusi 300 000 eiro.

Uzņēmuma „Daugavpils ūdens” komercdirektors Aleksejs Semjonovs pastāstīja, ka pašlaik jau ir iesniegti 56 pieteikumi līdzfinansējumu saņemšanai, t. sk. 10 pretendē uz visu izdevumu segšanu. Tas nav tik daudz, kā gribētos, tāpēc uzņēmums mudina iedzīvotājus pasteigties, jo no pieteikuma iesniegšanas līdz būvdarbu sākumam var paiet diezgan ilgs laiks. Piemēram, iesniedzot pieteikumu bez tehniskā projekta pavasarī, pieslēgšana var sākties, labākajā gadījumā, rudenī. No 56 pieteikumiem tikai pieciem ir tehniskais projekts, turklāt uzņēmumam ir labi zināms, ka ir daudz vairāk iedzīvotāju, kuriem ir izstrādāts projekts, bet viņi nav pieteikušies. „Negaidiet, ātrāk nāciet un iesniedziet pieteikumus!” aicina A. Semjonovs.

Visu rakstu lasiet 29. janvāra numurā.