„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+16.6 °C
nedaudz mākoņains

ASV vēstniecei Latvija līdzinās Ņujorkai

22. janvārī Daugavpili apmeklēja ASV vēstniece Nensija Bikofa-Petita. Diplomāte savus pienākumus sāka pildīt 2015. gada septembrī. Uzzinājusi par norīkojumu uz Rīgu gadu pirms oficiālās apstiprināšanas, viņa rūpīgi izpētīja informāciju par savu jauno darba vietu.

  1. gada septembrī Nensijas Bikofas-Petitas kandidatūra tika izvirzīta vēstnieka amatam Latvijā, bet 2015. gada 24. jūnijā ASV Senāts viņu apstiprināja amatā.

„Gadu iepriekš, uzzinājusi par savu norīkojumu uz Latviju, es gatavojos jaunajam darbam – pētīju informāciju, komunicēju ar biedrībām, kas saistītas ar Latviju. Mani interesēja pilnīgi visas jomas, tāpēc varu teikt, ka, ierodoties Latvijā, es jau biju gatava šeit strādāt,” saka N. Bikofa-Petita.

Atbildot uz jautājumu, ar kuru ASV štatu var salīdzināt Latviju, vēstniece deva priekšroku Ņujorkas štatam: „Rīga ir valsts kultūras centrs, tāpat kā Ņujorka – ASV. Longailendas pludmales ir atpūtas vietas, kuras var salīdzināt ar Jūrmalu.”

Nelielajā sarunā tika skarti daži globālāki jautājumi, t. sk. ASV un ES brīvās tirdzniecības līgums, kurš rada bažas, ka Latvijas tirgu pārpludinās apšaubāmas kvalitātes preces, bet vietējie uzņēmēji cietīs zaudējumus. ASV vēstnieces komentārs par šo tirdzniecības līgumu bija optimistiskāks: „Šī vienošanās būs abpusēji izdevīga – gan ASV, gan ES, t. sk. arī Latvijai. Sarunas nebija vieglas. Kopumā tajās bija iesaistītas 20 darba grupas. Vienošanās nekaitēs Latvijas biznesam, tieši pretēji – mazajiem un vidējiem uzņēmējiem pavērs jaunas eksporta iespējas. Tieši Latvijai līgumam būs pozitīva nozīme.”

Visu rakstu lasiet 29. janvāra numurā.