„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.3 °C
daži mākoņi

Nīcgaliete Dina Soma iekļuvusi gudrāko spēles finālā

Nīcgales pamatskolas skolniece Dina Soma piektdien, 29. janvārī, Latvijas TV raidījumā „Gudrs, vēl gudrāks” cīnīsies par galveno balvu -- 6 nedēļu mācību braucienu uz Vāciju. Kad Dina runāja ar „Latgales Laiku”, viņai aiz muguras bija trīs pusfināli, filmēšanās dzimtajā skolā un finālā.

„Konkursā piedalos otro gadu. Pagājušajā gadā māsīca mani pierunāja pamēģināt. Šogad pieteicos pati, jo man patika gan konkurss, gan atmosfēra. Lai gan es izkritu otrajā kārtā, nepārdzīvoju, jo mans mērķis bija neizkrist pēc pirmās kārtas. Šogad gribēju šīs emocijas piedzīvot atkal. Un es ieguvu vēl vairāk -- iepazinu jaunus cilvēkus un iekļuvu finālā. Mani atbalsta skolēni, skolotāji, vecāki un māsa,” teica Dina.

Dina zina, ka otrais pusfināls ir visgrūtākais, jo atbildes jāatrod uz sarežģītiem jautājumiem, varbūt tāpēc daudzi jaunieši izkrīt tieši šajā kārtā. Skolēni trešajā kārtā atbild uz ātrumu, bet ceturtajā kārtā drīkst padomāt ilgāk. Dinai patīk jautājumi par bioloģiju un ķīmiju, šos priekšmetus viņa pārzina ļoti labi, grūtāk veicas ar vēsturi, fiziku un latviešu valodu. „Paveicās trešajā pusfinālā, jo izšķirošajā jautājumu blokā fizikas jautājumu nezināja neviens. Jebkurā spēlē ir vajadzīga arī veiksme. Jātiek galā ar nogurumu. Raidījums ilgst pusotru stundu, bet grimēšana un filmēšana ieilgst līdz 4-5 stundām,” pastāstīja Dina.

Visu rakstu lasiet 29. janvāra numurā.