„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Paldies Staņislavam Brokam!

Kad Staņislavs un Terēzija Broka 1954. gadā atbrauca uz Daugavpili, pilsētā sākās kora mākslas renesanse. To atmiņās par Staņislavu Broku uzsver mūzikas pedagogi Viktorija Cīrule (Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskola) un Alberts Vucāns (Preiļu mūzikas un mākslas skola) un kordiriģentes Ģertrūda Keviša un Larisa Bogatirjova. Šodien, 29. janvārī, viņa vārdā nosauktā Daugavpils mūzikas vidusskola kordiriģentam, komponistam un pedagogam Staņislavam Brokam veltī 90 gadu jubilejas koncertu.

Ģetrūda Keviša Daugavpils mūzikas vidusskolas audzēkņiem ir veltījusi 58 mūža gadus. „Talantīgie Staņislavs un Terēze Broka Daugavpilī sāka strādāt 1954. gadā. Toreiz es mācījos Daugavpils mūzikas vidusskolas 3. kursā. Varēju dzīvot līdzi Staņislava un Terēzijas gaitām. Viņi izmainīja kultūras dzīvi. Dibinājās kori, darbojās teātris, notika interesanti koncerti un teātra izrādes. Staņislavam Brokam bija laba humora izjūta, viņš bija smaidīgs, runāja klusi, maigi. Kad es 25 gadus vadīju Poļu kultūras centra kori „Promeņ” un bieži atminējos, kā kori diriģēja S. Broks. Manas atmiņas par Staņislavu un Terēziju Broku ir siltas un mīļas,” teica diriģente.

Visu rakstu lasiet 29. janvāra numurā.