„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.2 °C
apmācies

Ilūkstes himnā dzied par Sēlijas villaini zaļo

Par Ilūkstes novada himnu ir atzīta dziesma „Ilūkstes novads -- Sēlijas villaine zaļā”. 25. janvārī Ilūkstes novada dome konkursa galveno balvu piešķīra subatietēm Ingai Kraševskai un Janai Vagulānei. Dziesmas autores saņems naudas balvu attiecīgi 1000 un 300 eiro un Pateicības rakstu. Šī dziesma uzvarēja arī tautas balsojumā.

Izglītības, kultūras un sporta nodaļas izglītības metodiķe Līga Baltrukeviča pastāstīja, ka dziesma „Ilūkstes novads -- Sēlijas villaine zaļā” tautas balsojumā ieguva 341 balsi, ar 289 balsīm seko dziesma „Mēs Ilūkstes novadā dzīvojam” (2. vieta, autors Pēteris Makaveckis), ar 153 balsīm Ilūkstes novada himna (3. vieta, autori Aigars Daudzvārds un Grigorijs Zilbers), ar 121 balsi „Ilūkste mīļā, novada sirds” (4. vieta, autori Marija Slavinska un Jadviga Midere) un ar 62 balsīm Ilūkstes novada himna (5. vieta, autori Laima Buķe un Dzintars Ķīsis). 2. - 5. vietas ieguvēji apbalvoti ar naudas balvu 300 eiro un Pateicības rakstu.

Himnas pirmatskaņojums notiks Ilūkstes novada svētkos, kas norisināsies no 11. - 17. jūlijam.