„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Uz Gruziju varētu eksportēt paipalu gaļu

Gruzijas vēstnieks Latvijā Teimurazs Džandžalija 27. janvārī apmeklēja Daugavpils novada domi un trīs saimniecības.

Paipalu fermā „Eka Paipalas” Sventes pagastā vēstnieks pirmo reizi nogaršoja paipalu gaļas izstrādājumus. „Gruzīniem garšo paipalu olas, lai gan paipalu fermas pie mums nav lielas. Sventes ferma ir milzīga. Manuprāt, Gruzijas uzņēmēji labprāt sadarbotos ar šo uzņēmumu,” atzina Teimurazs Džandžalija. Paipalu fermas saimnieks Vasīlijs Petrovs pauda gatavību sadarboties ar gruzīnu partneriem paipalu produkcijas eksportā.  

Vēstnieks izvaicāja arī piensaimniecības SIA „Stārķi” saimnieku Robertu Jonānu (Sventes pagasts) un SIA „Kļavas V” īpašnieku Viktoru Kalānu (Līksnas pagasts). T.Džandžalija atzina, ka abas saimniecības, izmantojot attīstībai ES projektus un subsīdijas, iet kopsolī ar laiku. Gruzijas valdība, kas ir noslēgusi līgumu ar ES par brīvo tirdzniecību, ir izveidojusi lauksaimniecības atbalsta fondus, un nepilnos divos gados lauksaimniecībā ir investēti 455 milj. ASV dolāru.

Visu rakstu lasiet 2. februāra numurā.