„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
apmācies

Bērnu pieteikšana skolai pirmo reizi noritēja mierīgi

1. februāra rītā Daugavpils Saskaņas pamatskolas foajē bija neierasti tukšs un kluss – atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pirmklasnieku pirmajā pieteikšanas dienā vecāki nerīkoja ikgadējo masveida nakts dežūru. Pulksten 7.30 rindā bija tikai četri cilvēki, ap astoņiem atnāca vēl viens pāris. Bez dažiem nakšņotājiem gan neiztika arī šoreiz.

Skolas direktore Jeļena Vucēna ir gandarīta, ka vecāki beidzot nākuši pie prāta un vairs neveido nakts rindas ar saviem sarakstiem. Viņa domā, ka vecāki ir sākuši vairāk uzticēties iespējai reģistrēt bērnu elektroniski, šī kārtība darbojas kopš 2014. gada.

„Nākamo pirmklasnieku vecāki jau laikus uzdeva mums ļoti daudz jautājumu, gan pa telefonu, gan personīgi, mēs centāmies visu saprotami paskaidrot, tāpēc šodien ir pavisam cita aina,” saka direktore. Daži vecāki, kuriem agrāk nebija pieredzes dokumentu nosūtīšanā pa e-pastu, pamēģināja to izdarīt eksperimentāli, un, pārliecinājušies, ka vēstules saņem, nenāca naktī dežurēt pie skolas.

Visu rakstu lasiet 2. februāra numurā.