„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Budžetu apstiprināja ar balsu vairākumu

Daugavpils domē 28. janvārī pēc garām diskusijām tika apstiprināts pilsētas 2016. gada budžets. Budžeta apspriešanas laikā zāle bija pārpildīta, tajā bija sapulcējušies pašvaldības uzņēmumu vadītāji.

Koalīcijas deputātiem nebija jautājumu ziņotājai – Finanšu nodaļas vadītājai Edītei Upeniecei, savukārt opozīcijas deputāti uzdeva desmitiem jautājumu un aizrādīja saviem kolēģiem, kuriem bija uzticēta galvenā finanšu dokumenta izstrādāšana. Piemēram, Dmitrijs Rodionovs paziņoja, ka deputāti nav ņēmuši vērā „Saskaņas” priekšlikumu par 10% palielināt veselības pabalstu, kā arī palielināt bērna piedzimšanas pabalstu. Viņš uzskata, ka Sociālo lietu pārvalde nepaspēj apgūt budžeta līdzekļus. Arī Natālija Petrova (partija „Daugavpils – mana pilsēta”) jautāja, kāpēc nav ņemts vērā priekšlikums paaugstināt bērnu piedzimšanas pabalstu, savukārt priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atbildēja, ka priekšlikums nebija noformēts saskaņā ar noteikumiem, bet pašvaldība saņēma parastu vēstuli. N. Petrova uzdeva ļoti daudz jautājumu par šī un pagājušā gada budžetu salīdzināšanu.

Budžeta ieņēmumu apjoms ir 74 593 607 eiro, izdevumi – 78 807 782 eiro. Budžeta ieņēmumu daļa palielinājusies par 6 250 148 eiro galvenokārt uz likuma „Par pašvaldību finanšu izlīdzināšanu” grozījumu rēķina (4,3 miljoni eiro). Izglītības jomai paredzēti 43% -- 32,88 miljoni eiro, sociālajai jomai – 13% -- 9,44 miljoni eiro, pašvaldības teritoriju un mājokļu apkalpošanai – 12% -- 9,37 miljoni eiro, ekonomiskajai darbībai – 11% -- 8,15 miljoni eiro, kultūrai, sportam un reliģijai – 6,75 miljoni eiro, pārvaldes dienestiem – 7% -- 5,38 miljoni eiro, Līdzekļu sadales grafikā 0% atvēlēts veselības aprūpes jomai – tikai 191 591 eiro. 1 miljons 702 tūkstoši eiro, kā daļa speciālā budžeta līdzekļu, būs Ceļu fondam. 700 000 eiro paredzēti neparedzētiem izdevumiem.

Visu rakstu lasiet 2. februāra numurā.