„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Aizsardzības ministrs atzinīgi novērtēja artilērijas bataljonu

29. janvārī Daugavpili apmeklēja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Tiekoties ar žurnālistiem Marka Rotko centrā, ministrs pastāstīja, ka, apmeklējot viņa ministrijas pakļautībā esošos objektus, viņš bija patīkami pārsteigts.
„Emocionālā ziņā šī bija lieliska vizīte, agrāk man nebija iespējas tik labi apskatīt infrastruktūru. Objektu stāvoklis mani patīkami pārsteidza. Poligonam „Meža Mackeviči” ir labas attīstības perspektīvas. Tas ir lielisks poligons mācībām, kareivju apmācīšanai. Protams, ir vajadzīgas finanses, tāpēc šai vietai veltīsim uzmanību, lai tuvākajā laikā vai vismaz ilgtermiņa perspektīvā poligonu varētu attīstīt.
Apskatīju teritoriju, kurā atrodas zemessardzes 34. artilērijas bataljons. Priecē tas, cik daudz ir paveikts personālsastāva spēkiem. Taču jāsaprot, ka vēl daudz ir jāpadara, lai uzlabotu dienesta apstākļus. Personālsastāva darba apstākļi ir sarežģīti, jāveic liels darba apjoms. Ir arī profesionāli karavīri. Tas ir viņu tiešais darbs, bet ir zemessargi, kuri nāk uz mācībām no darba brīvajā laikā, bet viņiem savi pienākumi jāveic tādā par līmenī kā profesionāļiem. Un viņi tiek ar to galā.
Kopumā varu teikt, ka zemessardzes 34. artilērijas bataljons ir viens no labākajiem Latvijā, noteikti to iekļautu pirmajā trijniekā,” redzēto raksturoja R. Bergmanis.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.