„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.2 °C
daži mākoņi

Kalkūnieši izdevuši grāmatu par seno pasta ceļu

Kalkūnes vēstures biedrība „CALCUNE” izdevusi grāmatu par vēsturiskā pasta ceļa – trakta Sanktpēterburga-Varšava vēsturi. Grāmata „Senais trakts Sanktpēterburga-Varšava” ir veltīta pasta ceļa atklāšanas 180. gadadienai, kas aprit šogad.

Vēstures biedrības „CALCUNA” valdes priekšsēdētāja Brigita Madelāne „Latgales Laikam” pastāstīja, ka grāmata būs interesanta novadpētniekiem, skolēniem, studentiem un vēstures cienītājiem. Doma par grāmatu radās pagājušā gada martā, kad biedrība „CALCUNA” apmeklēja Utenas mākslas skolu, kas pirms gandrīz diviem gadsimtiem bija trakta Sanktpēterburga-Varšava pasta ēka. Jurijs Čertovs, Jevgeņijs Golubevs, Jānis Kivriņš, Brigita Madelāne, Miropija Petkune, Virģīnija Laurena un Špoģu mūzikas un mākslas skolas direktors Andrejs Repins iedvesmojās no Utenas skolas direktora Jona Pleckevičus, kurš ir sakrājis interesantas vēsturiskas liecības par šo ceļu un izdevis grāmatas.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.