„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpils teātris gatavo jaunus pārsteigumus

„Diemžēl man nav nekā slikta un šokējoša, ko jums pastāstīt,” joko Daugavpils teātra direktors Oļegs Šapošņikovs un ar prieku pavēsta vietējiem medijiem, ka pagājušais gads teātrim bijis ļoti veiksmīgs gan finansiāli, gan radoši. Apmeklētāju skaits ir pieaudzis par 18% un sasniedzis 25 000 gadā, kas Daugavpilij esot liels skaitlis. „Ņemot vērā iedzīvotāju skaitu pilsētā, laikam katrs trešais vismaz reizi gadā iegriežas teātrī,” secina teātra direktors. Ļoti svarīga loma bijusi rudens akcijām, kad varēja iegādāties biļetes ar ievērojamām atlaidēm. Šo iespēju cilvēki labprāt izmantojuši

O. Šapošņikovs uzsver, ka teātra finanses pašlaik esot stabilas, parādi neveidojas, gluži otrādi - teātris strādā ar peļņu. „Kārtējo reizi lūgsim Ministru kabinetam šo peļņu paturēt teātra vajadzībām. Drīzumā teātrim būs jauna interneta mājas lapa, kur atsevišķā sadaļā varēs apskatīt arī teātra gada atskaites,” saka teātra direktors.

Arī eksperti novērtējuši teātra darbību, par vienu no spilgtākajiem aizvadītā gada notikumiem nosaucot opereti „Mistera Ikss noslēpums”.

Šī un vēl četras izrādes šogad maijā tiks vestas uz Rīgu, kur norisināsies Daugavpils teātra dienas. Rīdziniekiem būs iespēja noskatīties arī izrādes „Leo- mazais lauva” un „Latgaliešu rulete”. Par ceturto vēl tiekot diskutēts, vai tā būs „Apķērīgā mīlniece” vai „Kazanova. Henrieta. Venēcija”.

Visu rakstu lasiet 12. februāra numurā.