„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.1 °C
apmācies

Dzemdību namu negrasās slēgt

Daugavpilī ir izplatījusies informācija, ka tuvākajā nākotnē Daugavpils reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļai var draudēt slēgšana. Iemesls – darbinieku trūkums.

Zināms, ka no darba aizgājusi ārste Anna Krumpāne, ilgu laiku darba nespējas lapa ir nodaļas vadītājai Svetlanai Šipovai. Preses konferencē domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pauda cerību, ka personāla problēmu izdosies atrisināt un dzemdību nams netiks slēgts. „Ar darbinieku skaitu ir milzīgas problēmas, tas nav nekāds noslēpums, bet ir jāsaprot, ka slimo ne tikai pacienti, bet arī paši ārsti. Ja izveidosies nestandarta situācija, domāju, tas būs uz neilgu laiku. Slēgšanas draudu nav,” viņš teica un atgādināja, ka vienreiz dzemdību namu jau slēdza stafilokoku infekcijas dēļ.

Priekšsēdētājs apgalvo, ka slimnīcas vadība pieliekot visas pūles, lai piesaistītu darbam dzemdību namā papildus darbaspēku.