„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Gaisa balonos apprecējās 50 pāri no visas Latvijas

Mīlestībai arī slikti laika apstākļi nav šķērslis, par to varēja pārliecināties 14. februārī Jēkabpilī notikušajā gaisa balonu festivālā „Love CUP 2016”, par kura kulmināciju kļuva neparastas kāzas – 50 pāri teica viens otram jāvārdu gaisa balonā, tādejādi ne tikai īstenojot sapni par ģimenes nodibināšanu, bet arī mēģinot sasniegt Ginesa rekordu „Vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits”.

Diemžēl spēcīgās snigšanas dēļ laulību ceremonija iekavējās par vairākām stundām. Lai arī gaisa kuģu piloti un visi pasākuma dalībnieki, sinoptiķu iedrošināti, līdz pēdējam cerēja, ka sniegs mitēsies un baloni varēs pacelties gaisā, tomēr dabai šajā dienā bija savi plāni. Snigšanas dēļ baloni nespēja lidot, to neatļauj drošības apsvērumi, taču tos varēja piepūst un ļaut lidotājiem kaut nedaudz atrauties no zemes. 50 laimīgie pāri kopā ar dzimtsarakstu nodaļu speciālistiem pacēlās pusstundas atsaites lidojumā. Vai ar to pietiks, lai pasākumam piešķirtu Ginesa rekorda statusu, rādīs laiks, jo priekšā vēl ir Ginesa rekorda pārstāvju ziņojumu iesniegšana, izvērtēšana, sertifikācija un citas formalitātes. Taču Latvija jau var lepoties ar šādu pasākumu – tā ir kļuvusi par 50 jaunām ģimenēm bagātāka.  

Šo laimīgo pāru vidū ir arī Rjapolovu ģimene – daugavpiliete Dagnija un rīdzinieks Andrejs, kuri aizsākuši savu kopdzīvi tik neparastā veidā.

Visu rakstu lasiet 16. februāra numurā.