„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Jaunos speciālistus motivēs ar stipendiju un mājokli

Daugavpils novada uzņēmēju padomes sēdē 9. februārī zemnieku saimniecību un uzņēmumu īpašnieki piekrita atbalstīt pašvaldību stipendiju fondu, kā arī nosauca nepieciešamās specialitātes: vetārsti, pārtikas tehnologi, agronomi, slaucējas un mehāniķi.

Konkrētas vakances uzņēmēji norādīs anketās, ko varēs saņemt pagastu pārvaldēs un pie lauku attīstības konsultantiem. Anketēšana ilgs līdz februāra beigām.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka, piemēram, agronomu, tāpat vetārstu, saimniecības varētu algot kooperējoties. „Ja zemniekam ir 50 ha zemes, agronomam tādā mazā saimniecībā nebūs darba,” teica Līksnas piensaimnieks Aivars Kudiņš .  

Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins uzskata, ka jaunie speciālisti izvēlēsies tādu saimniecību, kas piedāvās gan labu algu, gan dzīvokli. Piena lopkopības SIA „Kļavas V” (Līksna) saimnieks Viktors Kalāns piekrita, ka mājokļa nodrošināšana ļaus piesaistīt speciālistus arī no citiem novadiem. Izpilddirektore Vanda Kezika piebilda, ka pašvaldībai pieder vairāk nekā 40 tukši dzīvokļi, ko var izremontēt un piešķirt jauniešiem.

Visu rakstu lasiet 12. februāra numurā.