„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Promenāde kļūs par atpūtas zonu visiem pilsētniekiem

Lai apspriestu promenādes būvniecību gar Stropu ezeru, Daugavpils domē sapulcējās speciālisti un pilsētnieki, kuriem rūp, kā izskatīsies viena no populārākajām pilsētas atpūtas vietām.

Pašvaldība turpina vērienīgu Daugavpils atpūtas zonu labiekārtošanas projektu. Tuvākajā nākotnē šāda teritorija būs centrā pie Daugavpils Universitātes jaunajiem korpusiem. Ja izdosies piesaistīt pietiekamu ES fondu finansējumu, tad dažos gadus Stropos tiks izbūvēts daudzfunkcionāls pievilcīgs objekts visiem pilsētniekiem.

Lielā teritorija starp Stropu pludmalēm jau sen gaidīja atjaunotni. Kad bija nokārtoti jautājumi ar apkārtējo privāto teritoriju īpašniekiem un izpirkti zemes gabali, pašvaldība stājās pie darba. Divas Stropu ezera pludmales ir paredzēts savienot ar promenādi, kuras garums būs 2,7 km. Tā sāksies pie Daugavpils reģionālās slimnīcas un beigsies pludmalē „Stropu vilnis”. Promenāde būs sadalīta četras zonās. Pie slimnīcas plānots ierīkot atpūtas zonu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, brīvdabas trenažieru zāli senioriem, peldvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, nojumi fizioterapijai, velosipēdu statīvus un piknika vietas. Nākamā - izklaides zona, būs vietā, kur vēsturiski atrodas publiskā pludmale. Pie glābšanas torņa paredzēts uzbūvēt skatu laukumu ar kafejnīcu, šeit būs pontontilts un autostāvvieta. Trešā zona būs paredzēta sportam, tur atradīsies parkūra laukums, trenažieri un pludmales volejbola laukumi. Ceturtā būs ģimeņu zona, tā ir pludmales „Stropu vilnis” teritorija, kur paredzēts ierīkot bērnu rotaļu laukumus, skulptūru dārzu, speciālu amfiteātri, no kura varēs vērot strūklaku, kas atradīsies ezerā.

Visu rakstu lasiet 16. februāra numurā.

Komentāri

15.02.2016 11:34
garoza
lai tik ceļ un taisa, bet izskatās, ka runā jau sen un daudz, bet nekā nav. Ja jautājums par arhitektiem, tam pietiek apskatīt pilsētas centrālo laukumu ar autostāvvietu - un viss ir skaidrs.
15.02.2016 10:57
Olegs
Kāpēc strūklaku ūdenī? maniem bērniem ļoti patika strūklaka bērniem Kuldīgā, vespilsētas laukumiņā vienā. tur no zemes lēkā arā visādas ūdens strūklas un mazie nekur citur nemaz negribēja iet. https://www.youtube.com/watch?v=JNEPrlVUUWM
15.02.2016 10:05
daugavpilietis
Foto 1:1 teju atgādina Zarasu pludmales jau izbūvēto atpūtas zonu... Vai arhitektiem trūkst ideju vai mums vairs nav arhitektu?!