„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+11.6 °C
apmācies

„Gada māsa” Anna Duļkeviča aizsākusi savā saimē medmāsu dinastiju

12. februārī Latvijas ārstu biedrība pasniedza Gada balvas medicīnā. Par „Gada māsu” šogad atzīta Daugavpils reģionālās slimnīcas kardioloģijas nodaļas vecākā māsa Anna Duļkeviča, kura šajā slimnīcā strādā jau 34 gadus.

Gada balvas pasniegšanas ceremonijā Annu sveica Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, bet dažas dienas vēlāk viņu sumināja arī kolēģi. Slimnīcas vadītājs Reinis Joksts ar lielu gandarījumu atzina, ka par labāko medmāsu atzīta tieši viņa slimnīcas darbiniece, kura šo titulu esot godam nopelnījusi ar savu nesavtīgo darbu, turklāt to atzīst ne tikai kolēģi, bet pacienti, kuri arī piedalījušies balsojumā.

Anna Duļkeviča dzimusi Baltkrievijā, 1978. gadā pabeigusi Daugavpils medicīnas koledžu, 1981. gadā sākusi strādāt Daugavpils Reģionālajā slimnīcā, 1993. gadā kļuva par kardioloģijas nodaļas vecāko māsu, bet 2006. gadā pabeidza P. Stradiņa Universitāti un ieguva bakalaura diplomu māszinībās.

Slimnīcas galvenā māsa Iraīda Balode uzsvēra, ka Anna ir ļoti kvalificēta un laba medmāsa, teicama kolēģe, mīļa un gādīga mamma un vecmāmiņa. Galvenā māsa atklāja, ka tieši Annai pirms 30 gadiem tika uzticēts pasniegt šķēres toreizējam veselības ministram Edvīnam Platkājim, kurš pārgrieza svinīgo lenti, atklājot jauno Daugavpils slimnīcas 12 stāvu ēku. Anna izvēlēta šai misijai, jo bija ļoti simpātiska jauna medmāsa, turklāt arī talantīga. Brīdi pirms jaunā korpusa atklāšanas slimnīcā rīkots konkurss par labāko medmāsu, kurā Anna kļuva par laureāti, tāpēc viņas piedalīšanās slimnīcas atklāšanā bijusi pašsaprotama.