„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+17.9 °C
apmācies

No „pelēkas pelītes” līdz lomai izrādē

Šovakar, 19. februārī uz Daugavpils teātra skatuves pirmizrādi piedzīvos angļu dramaturga Džona Bointona Prīstlija psiholoģiska melodrāma „Bīstamais pagrieziens” Oļega Šapošņikova režijā. Uzvedums vēsta par patiesības un melu nozīmi cilvēku savstarpējās attiecībās. Tieši šī luga savulaik nesusi slavu autoram. Iespējams, uzvedums nesīs slavu Saules skolas aktieru kursa studentei Zandai Mankopai, kurai tā būs debija nopietnā izrādē. Tuvojoties pirmizrādei, Zandu arvien vairāk pārņem uztraukums. Tas neesot lampu drudzis, bet gan milzu atbildība skatītāju priekšā.

Izrādē Zanda ir 21 gadu veca sieviete vārdā Betija, kas kopā ar vīru Gordonu ir jaunpienācēji saviesīgā vakarā un vēlas iejusties sabiedrībā. Viņai esot viegli iejusties šajā lomā, jo arī pati cenšas iejusties jaunā vidē.

Zanda nekad nav sapņojusi kļūt par aktrisi, šāds lēmums nācis pamazām. Bērnībā viņa apmeklēja deju un floristikas pulciņus. Vēlāk teātra studiju „Zīļuks”. Pabeigusi Rīgas 94. vidusskolu, viņa bijusi neziņā, ko darīt tālāk. Gadu strādāja Latvijas pastā, meklēja, kura profesija aizķers. Tikai tad sajutusi, ka grib teātri, ka nespēj bez tā vairs normāli funkcionēt. Sākusi apmeklēt kursus neatkarīgajā teātrī „Skatuve” pie Annas Eižvertiņas, gatavojoties stāties Latvijas Kultūras akadēmijā, taču netika lielās konkurences dēļ. Padzirdējusi, ka Daugavpilī sāks mācīt aktiermākslu, viņa nolēma iznēģināt. Lai gan sākotnēji uz šo pilsētu raudzījusies distancēt, tagad  tā kļuvusi par Zandas otrām mājām.

Interviju ar jauno aktrisi lasiet 19. februāra numurā.